-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7992 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

شخص غير مكلف اگر مال مردم را بخورد و بعد توبه كند، آيا خداوند او را مي بخشد؟

طلاق از مبغوض و منفورترين حلال ها مي باشد. امام صادق(ع) فرمود: چيزي از امور حلال در پيشگاه خدا، مبغوض تر از طلاق نيست.[16]

طلاق اگر چه داراي تأثير بسيار منفي در طول زندگي است، اما گاهي به ناچار و هنگامي كه راه چاره اي وجود ندارد، مجبور به طلاق مي شويم. تا از مشكلات احتمالي غير قابل جبران پيش گيري شود.

در مورد طلاقي كه زن بر مرد حرام مي شود و به سادگي قابل بازگشت نيست، علما مي نويسند: اگر زني را دو بار طلاق دهد وب ه او رجوع كند، يا دوبار او را طلاق دهد و بعد از هر طلاق عقدش كند، بعد از طلاق سوم آن زن بر او حرام است، ولي اگر بعد از طلاق سوم به ديگري شوهر كند، با چهار شرط به شوهر اوّل حلال مي شود. يعني مي تواند آن زن را دوباره عقد نمايد:

اوّل: آن كه عقد شوهر دوم هميشگي باشد و اگر مثلاً يك ماه يا يك ساله او را صيغه كند، بعد از آن كه از او جدا شد، شوهر اوّل نمي تواند او را عقد كند.

دوم: شوهر دوم بالغ باشد و با او نزديكي و دخول كند و بنابراحتياط واجب بايد انزال شود.

سوم: شوهر دوم طلاقش دهد يا بميرد.

چهارم: عدة طلاق يا عدّة وفات شوهر دوم تمام شود.[17]

انسان اگر به مشكلاتي كه ره آورد طلاق است (مشكلات عاطفي، اجتاعي و مهم تر از همه فرزندان كه معمولاً با از دست دادن ساية پدر يا مادر و يا هر دو به عوارض منفي و خطرناكي دچار مي شوند) فكر كند، سعي خواهد كرد از چنين حلالي فاصله بگيرد و در پي ايجاد بهانه نباشد تا كانون گرم زندگيش تهديد شود. زندگي تركيبي از تلخ و شيرين است. در هر زندگي مشتركي تمايز و تفاوت سليقه ها آشكار مي باشد. مهم توافق و هم زيستي مسالمت آميز و پايين آوردن توقعات بيش از حدّ است وگرنه طلاق محصول بهانه هاي انباشته شدة كوچكي است كه در ابتدا قابل پيش گيري مي باشد.

[14] آيت الله فاضل لنكراني، جامع المسائل، ج 1، ص 386.

[15] آيت الله تبريزي، جامع الاحكام، ج 2، ص 304، پاسخ 1991.

[16] تفسير نمونه، ج 24، ص 225.

[17] توضيح المسائل مراجع.





مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.